Kempenklassement

Koos Jeroen Kers eerste leider in 2017

Op Tweede Paasdag werd traditiegetrouw het Baby-Dump-Kempenklassement geopend tijdens de 51e editie van “Grote Ronde van Gerwen.” De individuele tijdrit over 3,5 kilometer als opening van het overkoepelend klassement leverde een nipte overwinning op voor de eindwinnaar van vorig jaar Koos-Jeroen Kers. Met enkele honderden van een seconde bleef hij de eerstejaars belofte Daan van Sintmaartensdijk voor. De nationale wegkampioen bij de junioren in 2016 kwam in Gerwen met een grote groep “youngsters”  van de Jonge Renner aan de start. Op het erepodium mocht ook Jasper de Laat de kussen van ronde-miss Noami in ontvangst nemen. “Nooit eerder stond ik al zo vroeg aan de leiding van het klassement “ vertelde winnaar Koos-Jeroen Kers toen hij de leiderstrui kreeg uitgereikt door organisator Toon Bouw. Deze was zichtbaar verrast toen hij het Zilveren Wiel van de KNWU kreeg opgespeld voor zijn vele verdiensten voor de wielersport in Gerwen.


Geplaatst

in

door