Kempenklassement

Gerwense klassieker voor Robbert de Greef

Na het vertreksein in het criterium over 80 kilometer gingen Pieter van Oirschot en Abe Celi direct in de beginfase in de aanval. Onder impuls van o.a. Jasper de Laat kreeg de leidersgroep in de finale uitbreiding, en kregen we vijf renners aan de leiding. Ook Koos Jeroen Kers en Folker Oostra probeerde nog naar de kopgroep te rijden. Maar zij konden de aansluiting net niet realiseren.

Uiteindelijk zou een kwartet bestaande uit Harry Sweering, Robert de Greef, Jasper de Laat en uitblinker Pieter van Oirschot de laatste kilometers voorop blijven. In een adembenemende eindsprint zou streekrenner Robert de Greef van het Baby-Dump Cycling Team uiteindelijk Jasper de Laat voorblijven. Voor het wielertalent in de kleuren van Metec-TKH lag er na afloop tijdens de huldiging wel de leiderstrui in het Baby-Dump-Kempenklassement te wachten. “Helaas kan ik die niet verdedigen in de eerstvolgende wedstrijd voor het klassement omdat ik dan voor mijn ploeg in de Flèche du Sud in Luxemburg sta opgesteld” liet de aanvaller-pur-sang uit Moergestel weten. Heel tevreden was ook Pieter van Oirschot die naast de derde plaats ook de leidersprijs voor zich opeiste. De volgende wedstrijd die meetelt voor het Baby-Dump-Kempenklassement is de Kermisronde van Westerhoven op zaterdag 27 mei.


Geplaatst

in

door