Kempenklassement

Kempenklassement renners door het goed in Topcompetitie

Coen Vermeltfoort  heeft vandaag de Topcompetitie op zijn naam geschreven. Hierdoor krijgt hij voor volgend seizoen een contract aangeboden bij Roompot Oranje Peloton. Vermeltfoort had het wel moeilijk in de laatste wedstrijd. Zo werd hij 2,5 ronde voor het eind gelost uit de kopgroep. Hierdoor werd het voor Jetse Bol, Oscar Riesebeek en Hartthijs de Vries mogelijk om de oranje trui van Vermeltfoort over te nemen.

Hartthijs de Vries had de beste papieren hiervoor. Hij zat in de groep die reed voor de plaatsen 3 t/m 10. En werd uiteindelijk 10e. En kwam uiteindelijk 8 punten te kort om de Topcompetitie op zijn naam te schrijven. Uiteindelijk had hij dus  7e moeten worden.

Drie van de vier leiderstruien van de Topcompetitie kwamen in handen van renners die ook regelmatig goed reden in de kempische wedstrijden. Zo was werden Coen Vermeltfoort (Eindwinnaar Topcompetitie), Robbert de Greef (winnaar Bergklassement Topcompetitie) en Jasper de Laat (winnaar beste clubrenner) de eindwinnaars van de diverse Topcompetitie klassementen.

Jasper de Laat won met het clubrenner klassement een contract bij Delta Cycling Team de opvolger voor van cyclingteam Join’s – De Rijke. Of de Laat op dit aanbod in gaat is te betwijfelen aangezien hij onangs bekend maakte dat hij volgend jaar bij Metec TKH gaat rijden.

Jasper de Laat werd derde in het eindklassement van het Kempenklassement, Robbert de Greef 5e en Coen Vermeltfoort 7e. De 3 genoemde renners waren dit jaar goed voor 6 overwinningen

Coen Vermeltfoort 3x (Gerwen Tijdrit, Gerwen Criterium en Westerhoven)