Kempenklassement

Koedooder wint in stijl de Weebosch en Kempenklassement

Vera Koedooder heeft de Kermisronde van de Weebosch op haar naam geschreven. Hierdoor verzekerde ze zich ook van de eindwinst in de vijfde editie van het Baby-Dump Kempenklassement voor vrouwen. Achter Koedooder wist Laura Gorter in een millimeter sprint Eva Buurman van zich af te houden. Judith Bloem werd vierde, Britt Teunissen legde beslag op de vijfde plaats.

 

De vrouwen kregen een zware wedstrijd voorgeschoteld. Ze kregen 75 ronden voorgeschoteld over het 800 meter lange parkoers in de Weebosch. Er waren vele speldenprikken maar de eerste echte ontsnapping kwam op naam van Laura Gorter. Zij reed lang met 40 seconden voorsprong op het peloton rond. De strijd om de eindzege in het Kempenklassement was lange tijd goed zichtbaar. Wie van de drie Koedooder, Koster en van Veghel het ook probeerde. De andere zaten telkens in het wiel. Uiteindelijk lukte het Vera Koedooder om uit het peloton te ontsnappen. Maar echt de ruimte kreeg ze niet. Claudia Koster en Sandra van Veghel zorgde ervoor dat het peloton in de buurt bleef van Koedooder.

 

Daarna probeerde Eva Buurman de ploeggenote van Vera Koedooder uit het peloton te ontsnappen. Claudia Koster en Sandra van Veghel probeerde nog aan te sluiten bij Buurman. Echter Buurman kon snel het gaatje dichten met Vera Koedooder. Samen reden zij kop over kop langzaam weg van het peloton, op zoek naar leidster Laura Gorter. Het peloton bleef op korte achterstand volgen.

 

Ondertussen kwam de drie van voren samen. En uit het peloton ontsnapte Judith Bloem. Op dat moment liet het peloton begaan. De drie vooraan reden snel naar het peloton toe, maar zij sloten niet aan. Toen Judith Bloem de drie koploopsters in het vizier kreeg, draaide de drie aan de leiding de gaskraan nogmaals open.

 

Het peloton werd door de jury tijdig uit koers gehaald. Britt Teunissen won de peloton sprint, gevolgd door Claudia Koster, en Sandra van Veghel. Vera Koedooder wist toen dat ze het Baby-Dump Kempenklassement 2016 zou gaan winnen. Nadat het peloton ut koers was gehaald. Draaide Vera Koedooder de turbo nogmaals open, en reed ze snel bij haar twee medekoploopsters weg. Judith Bloem werd ook op een ronde gezet. En werd door de jury geklasseerd.

 

Vera Koedooder reed solo naar de overwinning in de Kermisronde van de Weebosch en van het Baby-Dump Kempenklassement. Laura Gorter klopte nipt Eva Buurman in de sprint om de tweede plaats. En bezette zij in deze volgorde het erepodium.


Geplaatst

in

door