Kempenklassement

Steensel voor Ronan van Zandbeek

Ronan van Zandbeek heeft de Wielerronde Steensel op zijn naam geschreven. Hij klopte zijn 3 medevluchters in de eindsprint. Kobus Hereijgers werd tweede voor Martijn Veling die derde werd. Lars van de Vall werd vierde.

 

De wedstrijd in Steensel kende een snel verloop. Op het bochtige parkoers in Steensel kon lang niemand wegkomen. De ontsnappers die het probeerde kregen maximaal 50 meter voorsprong. En een ronde later waren zij dan weer bijgehaald. Ver in de finale was het Kempenklassement leider Koos Jeroen Kers die de eerste serieuze ontsnapper was. Hij reed een ronde of vier alleen aan de leiding, en werd toen door het peloton weer bijgehaald.

 

De volgende ontsnapping volgende kort daarna. Nu waren het Kobus Hereijgers, Martijn Veling en Ronan van Zandbeek dit het peloton ontvluchten. Lars van de Vall zag het gevaar, en stak nog snel over. De vier man aan de leiding werkte goed samen, en zij reden snel weg bij het peloton. Waardoor ze kort daarna mochten strijden om de overwinning in de Wielerronde Steensel. Van Zandbeek kwam als eerste door de laatste bocht. En Hereijgers en Veling konden hem niet meer passeren. Zij werden respectievelijk tweede en derde. Lars van de Vall finishte als vierde. De sprint van het peloton werd gewonnen door Marco Brus.

 


Geplaatst

in

door