Kempenklassement

Mijl van Mares voor Jeroen Breewel

De Mijl van Mares is gewonnen door Jeroen Breewel hij klopte Nick Stöpler en Lars van de Vall in de eindsprint.

 

De wedstrijd in Maarheeze lag al snel in een beslissende plooi. Vijf renners reden al snel weg uit het peloton. Met daarbij de klassementsleider Koos Jeroen Kers, Lars van de Vall, Jeroen Breewel, Rens te Stroet en Nick Stöpler. De vijf leiders werkte goed samen, en reden hierdoor langzaam bij de rest van het peloton weg. Ondanks dat het peloton nog flink tegenstribbelde. Uiteindelijk brak het peloton nog in twee stukken. Maar de koplopers zagen ze nooit meer terug.

 

Toen de koplopers bijna een ronde voorsprong hadden werd het peloton door de jury uit de wedstrijd gehaald. ROy Pieters won de sprint van het eerste peloton voor de Belg Alexander de Keersmaeker, Andries Weening en 5x Kempenklassement winnaar Marco Brus.

 

Met name Koos Jeroen Kers en Rens te Stroet keken naar elkaar. Waardoor de drie andere Jeroen Breewel, Nick Stöpler en Lars van de Vall bij hen weg konden rijden. Lars van de Vall, die nog veel last had van zijn valpartij in het begin van de wedstrijd liet in de sprint lopen en werd derde. Jeroen Breewel klopte Nick Stöpler om de overwinnig, en schreef zo de Mijl van Mares op zijn naam.

 


Geplaatst

in

door