Kempenklassement

Duizelse Gele Trui opnieuw voor Gert-Jan Bosman

Na zijn overwinning in 2012 heeft Gert-Jan Bosman van cyclingteam Jo Piels, opnieuw de Gele trui van Duizel op zijn naam geschreven. In een sprint om de overwinning klopte hij zijn 7 medevluchters. Bas van der Kooij werd tweede David van Eerd sprintte naar de derde plaats.

 

Vele renners waren afgereisd naar Duizel. Waar de organisatie ervoor zorgde dat de voorinschrijvers extra bonussen konden verdienen, bovenop de in Duizel toch al rijk gevulde prijzenpot. Ruim 70 renners waren hier dan ook op afgekomen. Zij wilde allemaal een extra greep doen in de goed gevulde prijzenpot.

 

De renners maakte er een harde koers van. Vanaf het begin van de wedstrijd reed het peloton op een lang lint. Jasper de Laat de tweede in de tussenstand kampte met problemen met zijn reservefiets. Waardoor hij snel op achterstand kwam en het gat het met peloton door het hoge tempo niet meer kreeg gedicht. Ontsnappingen waren door het hoge tempo niet mogelijk. Het eerste uur werd dan ook afgerafeld met een gemiddelde van 44 km/h.

 

Na zo’n 70 kilometer wedstrijd, toen het hoge aanvangstempo zijn tol begon te eisen, lukte het 8 renners weg te rijden bij het peloton. Met daarbij Gert-Jan Bosman, Jeroen, Breewel, David van Eerd, Robbert de Greef, Jake Griffin, Koen van de Klundert, Bas van der Kooij en Lars van de Vall. Het peloton spartelde nog ronden lang tegen. En enkele probeerde nog over te steken. Maar langzaamaan reden de 8 bij de rest weg. Toen het peloton ze niet bij meer konden bijbenen, gaven ze zich gewonnen. En konden de 8 strijden voor de overwinning.

 

Er werd in de finale bij de leiders veel gekeken. En niemand kon nog wegrijden. Waardoor ze uiteindelijk met achten gingen sprinten voor de overwinning. Gert-Jan Bosman in 2012 ook al winnaar in Duizel, kwam als eerste door de laatste bocht. En niemand kon Bosman meer voorbij steken. Bas van der Kooij werd tweede, David van Eerd werd derde. Robbert de Greef kwam als vierde over de finish. Door zijn overwinning mocht Bosman een nieuwe gele trui ophalen, en deed de grootste greep in de rijk gevulde prijzenpot.


Geplaatst

in

door

Tags: