Kempenklassement

Zweedse Helamb pakt Gele Trui

De wedstrijd in Duizel is een prooi geworden voor de Zweedse Hanna Helamb. Zij won hierdoor haar eerste wedstrijd op Nederlandse bodem. Evy Kuijpers sprintte naar de tweede plaats. Nina Buysman sprintte naar de derde plaats.

 

De wedstrijd werd kreeg al voor de start een beslissende wending. De KNWU verbood de rensters met contract waaronder Vera Koedooder deel te nemen aan de wedstrijd. Dit omdat zij eenzijdig hadden beslist dat deze wedstrijd alleen openstond voor club-vrouwen.

 

De wedstrijd kende een spannend verloop. Vele rensters probeerde uit het peloton te ontsnappen. Maar niemand kreeg echt ruimte. De belangrijkste ontsnapping kwam van de Nederlands Kampioene bij de vrouwen zonder contract Tessa Neefjes en Femke Geeris. Echter ook zij werden teruggepakt door het peloton. Meteen daarna was het de Zweedse Hanna Helamb die uit het peloton weg mocht rijden. De overige dames keken elkaar aan en Helamb was gevlogen.

 

Helamb reed dus solo naar de overwinning. Zij wist als enige een pelotonsprint te voorkomen. Claudia Koster kwam als eerste van het peloton door de laatste bocht. Maar zij werd nog voorbij gestoken door achtereenvolgens. Evy Kuijpers, Nina Buysman, Tessa Neefjes en Janieke Kalsbeek.


Geplaatst

in

door