Kempenklassement

Vera Koedooder op herhaling in Bergeijk

Vera Koedooder heeft opnieuw de Kermisronde Bergeijk op haar naam geschreven. Zij klopte Sandra van Veghel in een sprint-a-deux. Zij reden samen 40 km. Het was haar 3de zege in de Bergeijkse Kermisronde die ze ook in 2013 en 2015 op haar naam schreef.

 

Esther van Leeuwe van de WV de Jonge Renner, was de eerste die wegreed uit het peloton. Zij reed enkele ronden voor het peloton uit. Maar ze kon het alleen niet bolwerken tegen de achtervolgende meute.  Daarna was het Evy Kuijpers die probeerde het peloton te ontvluchten. Vera Koedooder en Sandra van Veghel gingen hierachteraan. En ook Winanda Spoor en Claudia Koster probeerde de oversteek te maken.

 

Een ronde later hadden we Koedooder en van Veghel twee dames aan de leiding. Zij waren Evy Kuijpers voorbij gesneld. Zij kwam passeerde als derde kort daarna nog gevolgd door Winanda Spoor en Claudia Koster. Een ronde later was de slag geslagen. Baby-Dump Kempenklassementsleidster Koedooder en van Veghel waren gevlogen. En de overige dames waren opgeslokt in het peloton.

 

Maaike Boogaard, Jip van de Bos, de Duitse Melanie Hessling, Evy Kuijpers en Winanda Spoor reden weg uit het peloton en gingen op zoek naar de 2 leidsters. Ook Maud Kaptheijns en Karlijn Swinkels wilde mee. Maar zij geraakte niet meer tot de 5 achtervolgers.

 

Ronden lang zagen de toeschouwers Vera Koedooder aan de leiding gevolgd door Sandra van Veghel. Wat uiteindelijk ook de volgorde was bij de laatste passage van de finish. Winanda Spoor klopte in de sprint nog net Jip van den Bos voor plaats drie. Gevolgd door Evy Kuijpers, Maaike Boogaard en Melanie Hessling.


Geplaatst

in

door