Kempenklassement

Eindelijk raak voor Koedooder in Luyksgestel

Na drie derde plaatsen was het eindelijk raak voor Vera Koedooder. Ze schreef de Gouden Kermiskoers Luyksgestel op haar naam. De renster van Parkhotel Valkenburg kreeg de Belgische Anisha Vekemans en Nina Kessler als de nummers twee en drie mee op het podium.

 

De overwinning in Luyksgestel was een opsteker voor Koedooder. Vorig week kwam ze in de Hapert nog hard ten val. Waar ze onderuit schoof op het natte parkoers bij een poging om weg te rijden bij haar medevluchters.

 

De wedstrijd in Luyksgestel kende een sterk deelnemersveld met onder andere de kersverse Belgische Kampioene Kaat Hannes en de Nederlands Kampioene Anouska Koster. Er werd vanaf het begin snel gereden in Luyksgestel. Vele dames probeerde het maar iedereen kreeg weinig ruimte. De eerste ontsnapping kwam van de Belgische Annelies Dom.  In twee schuifjes sloten uiteindelijk 7 rensters aan. Wat leidde tot een groep van 8 rensters met daarbij Anna van der Breggen, Annelies Dom, Nina Kessler, Vera Koedooder, Claudia Koster, Monique van de Ree, Sandra van Veghel en Anisha Vekemans.

 

Lange tijd domineerde zij de wedstrijd tot Vera Koedooder en Anisha Vekemans ontsnapte. Zij bouwde snel hun voorsprong uit. Daarachter probeerde Anna van der Breggen en Nina Kessler nog de twee ontsnapte dames bij te halen. Echter zij naderde de twee leidsters tot op 15 seconden. Maar kregen het laatste stukje niet meer dicht.

 

Ronden lang zagen we Koedooder het tempo bij de leidsters dicteren. Waarbij Anisha Vekemans alleen maar kon volgen. In de laatste ronde reed Koedooder nog bij Vekemans weg. Waardoor zij eindelijk de Luyksgestelse ronde op haar erelijst mocht bijschrijven. Vekemans moest genoegen nemen met de tweede plaats. Ruim een minuut later sprintte Nina Kessler naar de derde podium plaats. En werd Anna van der Breggen vierde. Klassementsleidster Claudia Koster reed nog naar een zesde plaats. Maar moest toezien dat Vera Koedooder de roze leiderstrui van haar overnam.


Geplaatst

in

door