Kempenklassement

Robbert de Greef sterkste in Bladel

Robbert de Greef heeft het Elite / Beloften criterium in Bladel op zijn naam geschreven. Hij was sneller dan Koen van de Klundert en Abe Celi.

 

De wedstrijd in Bladel was een Afwachtingswedstrijd van de 8 van Bladel. Welke verreden werd tussen de ochtendetappe en de finale tijdrit. Door afgegeven code oranje waren niet alle renners op de afspraak aanwezig. En net na de start zette Pluvius de hemel sluizen open. Wat resulteerde in een zeer natte en gladde ronde in het Bladelse centrum. Vele renners werden voorzichtig en uiteindelijk reden al de renners over het gehele parkoers. Ronan van Zandbeek was een van de slachtoffers van het slechte weer. Hij kende twee keer pech en had reglementair maar recht op een ronde vergoeding. Hij verdween dan ook van het strijdtoneel.

 

Uiteindelijk resulteerde het in een kopgroep van 6 renners. Met drie duo’s Abe Celi en Koen van Dijke namens de organiserende TWC het Snelle Wiel, Pim en Koen van de Klundert van Willebrord Wil Vooruit en Kobus Hereijgers en Robbert de Greef van Cyclingteam Join’s de Rijke. Daarachter streden de mannen van het Kempenklassement Koos Jeroen Kers en Jasper de Laat om de leiding in het Baby-Dump Kempenklassement.

 

Uiteindelijk viel de kopgroep in twee stukken uiteen. En reden Abe Celi, Koen van de Klundert en Robbert de Greef weg bij hun medevluchters. De laatste tijd sterk rijdende Robbert de Greef klopte Koen van de Klundert in de sprint. Abe Celi liet lopen en werd zo derde. Achtereenvolgens waren het Pim van de Klundert, Koen van Dijke en Kobus Hereijgers die in deze volgorde de finishlijn wisten te passeren. Koos Jeroen Kers wist uiteindelijk Jasper de Laat voor te blijven, en blijft leider in het Baby-Dump Kempenklassement.


Geplaatst

in

door