Kempenklassement

Zilveren Jubileumronde in Riethoven voor Bart Dielissen

De weergoden waren de jubilerende Riethovense wielerronde niet goed gezind. Pluvius had de gehele dag al de sluizen opengezet. Waardoor er minder renners aan de start stonden dan verwacht. De in Westerhoven nog onfortuinlijke Bart Dielissen eiste nu de overwinning voor zich op. Hij klopte Robbert de Greef en Lars van de Vall in de sprint.

 

Het verhaal van de Riethovense ronde is snel verteld. Door het slechte weer en hoge snelheid ontstond al in de derde ronde een kopgroep van vier met daarbij Bart Dielissen, Lars van de Vall, Robbert de Greef en Jasper de Laat. Klassementsleider Koos Jeroen Kers zag te laat het gevaar en probeerde met ploeggenoot Sjors Dekker de oversteek naar de vier man aan de leiding nog te maken. Echter zij kregen het gat met de leiders niet meer gedicht, en werden door de nog overgebleven achtervolgers bijgehaald. De rest van het veld reed verspreid over het parkoers.

 

De vier man aan de leiding werkte goed samen en niemand zag ze meer terug. Aangekomen in de laatste paar ronde moest Jasper de Laat de rol bij de leiders lossen en werd vierde. Het peloton werd kort voor het einde uit koers gehaald, omdat ze gedubbeld zouden worden door de koplopers. Klassementsaanvoerder Koos Jeroen Kers sprintte naar de vijfde plaats.

 

Uiteindelijk mochten de drie vooraan uitmaken wie de 25ste Ronde van Riethoven op zijn naam mocht schrijven. Bart Dielissen ronde de overtal situatie goed af. En sprintte naar de overwinning voor Robbert de Greef en Lars van de Vall.


Geplaatst

in

door