Kempenklassement

Hattrick Ronan van Zandbeek in Oirschot

Schijndelnaar Ronan van Zandbeek heeft voor de derde keer op rij de Torenronde van Oirschot op zijn naam geschreven. De renner van Willebrord Wil Vooruit toonde zich in een millimeterspurt nipt sneller dan zijn medevluchter Robbert de Greef uit Geldrop. Pascal Aandewiel reed solo naar de derde plaats.

 

De coureurs maakte er op de zware Oirschotse klinkers al meteen een harde wedstrijd van. De snelheid lag hoog waardoor al de ontsnappingen niet ver reikte. Totdat halverwege de koers Ronan van Zandbeek en Robbert de Greef met tweeën wegreden uit het peloton. Het peloton gaf ook hen niet veel ruimte. Maar het gat dichtrijden kon het peloton niet. Langzaamaan bouwde de twee aan de leiding hun voorsprong verder uit. Uiteindelijk gaf het peloton zich gewonne. Achter de twee koplopers. vormde zich een achtervolgende groep met onder meer Jasper de Laat, Robbie van Bakel, Koos Jeroen Kers, Kobus Hereijgers, Pascal Aandewiel, Christopher Schweitzer en Jurjen Varkevisser. Zij kwamen tot op 10 seconden van de leiders. Maar zij konden uiteindelijk de koplopers niet meer terughalen. Pascal Aandewiel profiteerde van de onenigheid bij de achtervolgers en reed weg uit de achtervolgende groep hierdoor mocht hij uiteindelijk als derde mee op het podium. Klassementsleider Koos Jeroen Kers werd vierde en verstevigde daarmee zijn leiderspositie in het Baby-Dump Kempenklassement. Schweizer finishte als vijfde, voor Hereijgers, De Laat, Varkevisser en Van Bakel.


Geplaatst

in

door