Kempenklassement

Opnieuw winst Coen Vermeltfoort

Coen Vermeltfoort heeft dit de wedstrijd te Westerhoven op zijn naam geschreven. Hiermee wint hij drie van de vier verreden wedstrijden om het Baby-Dump Kempenklassement. Vermeltfoort klopte in de sprint Koos Jeroen Kers en leider Jasper de Laat. Toevallig ook al de mannen die de eerste drie posities bezette in de tussenstand voor Westerhoven.

 

De renners schotelde de toeschouwers een heel boeiende wedstrijd voor. Het tempo lag dan ook al vanaf het begin enorm hoog. En al snel hadden we een kopgroep van 9 renners. Waar de mannen van Baby-Dump  met 5 man het beste vertegenwoordigd waren (Koos Jeroen Kers, Rene Hooghiemster, Bart Dielissen, Lars van de Vall en Marco Doets), 2 renners van de Rijke, (Coen Vermeltfoort en Kobus Hereijgers). En de eenlingen Kempenklassement leider Jasper de Laat en de australier Samuel Volkers. Lang bleef het peloton op zo’n 6 seconden achterstand.

 

De overtal situatie van Baby-Dump zorgde voor een splitsing in de kopgroep. Vier renners voorop en vijf renners daarachter. Met kort daarop nog steeds het peloton. Wat de vier man aan de leiding met Koos Jeroen Kers, Samuel Volkers, Kobus Hereijgers en Rene Hooghiemster ook deden, ze kregen geen vrijgeleide. Klassementsleider Jasper de Laat deed er alles aan om het gat met de vier van voren te dichten. Ook het peloton was nog steeds niet kansloos. De mannen van de Australische selectie hielden het tempo hoog.

 

Uiteindelijk lukte het de vijf achtervolgers om de aansluiting met de vier ontsnapte renners te dichten. Hierdoor kreeg het peloton de genade klap. En waren ze definitief geklopt. Na de derde tussensprint trokken Koos Jeroen Kers, Jasper de Laat door. Coen Vermeltfoort zag het gevaar en reed nog naar de twee toe. En gedrieën reden zij bij hun medevluchters weg. Ook Bart Dielissen probeerde de oversteek naar de drie man aan de leiding nog te maken. Echter zijn ketting raakte van het tandwiel af, en kwam in zijn fiets terecht. Hierdoor werd Dielissen gelanceerd, en bleef roerloos liggen. Hierdoor werd een ambulance opgeroepen, wat de jury deed besluiten de wedstrijd in te korten, om de ambulance op het smalle parkoers de vrijheid te geven.

 

In de sprint om de overwinning was het opnieuw Topcompetitieleider Coen Vermeltfoort die de overwinning voor zich opeiste. Koos Jeroen Kers werd tweede, Jasper de Laat derde. Marco Doets werd vierde, Kobus Hereijgers vijfde.


Geplaatst

in

door