Kempenklassement

Jasper de Laat tweede in Omloop der Kempen

Baby-Dump Kempenklassement leider Jasper de Laat uit Moergestel is vandaag tweede geworden in de Omloop der Kempen meetellend voor de Topcompetitie. Oscar Riesebeek won de 68e Omloop der Kempen. Een pracht prestatie voor de clubrenner uit komend voor Temo – Hoppenbrouwers. Hij bleef tevens vele continentale renners voor. In de Topcompetitie strijden de renners om een profcontract bij Roompot – Oranje Peloton. Dat de Laat dit jaar goed bezig is bewijst hij met zijn constante rijden. Hij reed dit jaar al vele malen korte uitslagen bij elkaar. En stond voor de Omloop der Kempen al net zoveel op het podium als in geheel 2015.

 

De Omloop der Kempen kende dit jaar een natte editie. Wat resulteerde in vele valpartijen. Er waren verschillende ontsnappingen. Maar die reikten niet zo ver. Uiteindelijk ontsnapte een groep van 9 renners uit het peloton. Waarvan de latere winnaar Oscar Riesebeek als enige overbleef. Éen man kon de oversteek nog maken. Kempenklassement leider Jasper de Laat kon het gat op Riesebeek nog dichten. Toen beide renners samenkwamen was het gat minimaal. Maar onder aanvoering van de Laat werd het gat met de achtervolgers langzaam seconde voor seconde groter.

 

De Laat nam genoegen met de tweede plaats, en reed gestaag naar de finish toe. Waar Oscar Riesebeek de overwinning voor zich opeiste. Riesebeek verklaarde aan speaker Rien van Horik. “Het was de Laat die de laatste drie kilometer voor zijn rekening nam om uit de groep van de anderen te blijven. Die jongen maakte een hele sterke indruk en ik had in de ontsnapping van de dag al veel gegeven. Het pakte goed uit, we bleven voorop en in de laatste honderden meters was ik net iets sterker.”

 

De Laat grossiert dit jaar in leiderstruien. Zo is de Laat nu de beste Clubrenner in de Topcompetitie (Blauwe Trui), staat aan de leiding in het BN de Stem wielerklassement (Rode Trui), en uiteraard is hij leider in het Baby-Dump Kempenklassement (Gif Groene Trui)

IMG_5773

Jasper de Laat in de Leiderstrui beste Club renner van de Topcompetitie


Geplaatst

in

,

door