Kempenklassement

Vera Koedooder wint opnieuw in Kempenklassement

Vera Koedooder heeft vandaag de Wielerronde van Haghorst / Hilvarenbeek op haar naam geschreven. Koedooder klopte Moniek Tenniglo in de sprint om de overwinning. Laura Gorter legde kort daarachter beslag op de derde plaats. Zij moest in de laatste ronden haar twee medevluchters laten gaan.

 

De vrouwen reden vandaag de eerste wedstrijd om het Baby-Dump Kempenklassement in Haghorst gemeente Hilvarenbeek. Het aanvangstempo van de wedstrijd was hoog. Sandra van Veghel en Ymke Stegink waren de eerste die probeerde uit het peloton weg te rijden. Waar van Veghel mede op jacht ging naar de eerste punten voor het Kempenklassement. Waar ze de laatste 3 jaar in het eindklassement steeds met een tweede plek genoegen moest nemen. Echter zij kregen van de rest van het peloton niet veel ruimte. En werden zij kort daarna weer gegrepen.

 

De volgende ontsnapping van Vera Koedooder, Moniek Tenniglo en clubrenster Laura Gorter. Het peloton spartelde nog even tegen, maar gaven zich al snel gewonnen. Waardoor ze de drie ontsnapte dames niet meer terug zagen. Ronde na ronde reden de drie aan de leiding steeds verder weg. Vera Koedooder sprokkelde onderweg de bonuspunten bij elkaar voor het Baby-Dump Kempenklassement.

 

Uiteindelijk zagen de leidsters het peloton weer in de rug. Voor Vera Koedooder het sein de turbo nogmaals aan te zetten. Hierdoor werd de kopgroep gereduceerd naar twee. Alleen Moniek Tenniglo kon het hoge tempo van Vera Koedooder nog volgen. De twee aan de leiding kregen de kans niet om het peloton bij te halen, want de jury haalde twee ronde voor het einde het peloton uit de wedstrijd.

 

In de laatste rechte lijn ging Vera Koedooder van ver af aan. Op dit eindschot van Koedooder had Tenniglo geen antwoord meer. Hierdoor mocht Koedooder opnieuw in de Kempen het zegegebaar mocht maken. En hierdoor ook de eerste leidster wordt van het Baby-Dump Kempenklassement. Voor Koedooder was dit al de zesde overwinning in een wedstrijd in de Kempen. Leuk detail vertelde voor Koedooder “Normaal sta ik tussen de ukkies op het erepodium, maar nu ben ik de kleinste” wijzend naar de langere Tenniglo en Gorter die haar vergezelde op het erepodium. De sprint om de vierde plaats werd gewonnen door Claudia Koster voor, Rozanne Slik, Veerle Goossens, Melanie Woering en Britt Teunissen.

 

Door haar overwinning is Vera Koedooder dus de eerste leidster in het Baby-Dump Kempenklassement. Moniek Tenniglo staat op 14 punten. En Laura Gorter moet 18 punten op Koedooder goedmaken. Vierde is Claudia Koster voor Rozanne Slik.


Geplaatst

in

door