Kempenklassement

Dubbelslag Coen Vermeltfoort in Gerwen

Werd de tijdrit al een prooi voor Coen Vermeltfoort. Drie uur later deed hij het nog eens dunnetjes over in het criterium. En schreef hij de 50e Grote Ronde van Gerwen op zijn naam. Robbie van Bakel werd tweede Koos Jeroen Kers werd voor de tweede keer vandaag derde in Gerwen.

 

Door de harde wind werd het een harde koers in Gerwen. Al snel brak het peloton in verschillende stukken. Waarbij in de eerste groep al behoorlijk wat toppers plaats hadden genomen. De eerste groep bestond uit een 15 tal renners met onder andere Coen Vermeltfoort, Ronan van Zandbeek, Jasper de Laat, Koos Jeroen Kers, Lars van de Vall, Abe Celi, Roy van Heeswijk, Dylan Bouwmans en Robbie van Bakel. Gezien de namen in de kopgroep dacht iedereen dat nu al de beslissing was gevallen.

 

De achtervolgende groep bleef echter goed samenwerken. En het verschil schommelde steeds tussen de 15 en 30 seconden. Voorin moesten enkele renners de rol lossen. En zakte terug in de achtervolgende groep. Uiteindelijk lukte het de tweede groep het gat met de kopgroep te dichten. Meteen daarop volgende een nieuwe ontsnapping. Dit keer met Robbie van Bakel, Ronan van Zandbeek en Roy van Heeswijk. Ook zij reden niet echt weg van de achtervolgers. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden de koplopers nog maar een kleine voorsprong op de achtervolgers. In de laatste 3,5 kilometer rond Gerwen, kwam alles weer bij elkaar. Waardoor er uiteindelijk 17 renners konden strijden om de eindoverwinning in de 50ste Ronde van Gerwen.

 

Robbie van Bakel kwam als eerste door de laatste bocht. Maar werd nog voorbij gestoken door Coen Vermeltfoort. Van Bakel werd nog tweede. Koos Jeroen Kers sprintte naar de derde plaats voor Roy van Heeswijk en Jasper de Laat. Coen Vermeltfoort blijft door deze overwinning uiteraard leider in het Kempenklassement.

 

Volgende wedstrijd: 30 april Wielerronde van Haghorst / Hilvarenbeek.


Geplaatst

in

door