Kempenklassement

Jonathan Dibben Wereldkampioen Puntenkoers

De Engelsman Jonathan Dibben is zojuist op de Londonse Olympic Oval Wereldkampioen Puntenkoers op de baan geworden. Hij kwam in de laatste sprint op gelijke hoogte met de Oostenrijker Andreas Graf, maar omdat hij de laatste sprint won werd hij Wereldkampioen.

 

Jonathan Dibben stond in 2013 op het podium na de tijdrit in de Grote Ronde van Gerwen. Hij werd toen tweede in de Gerwense rit tegen het uurwerk, meetellend om het Baby-Dump Kempenklassement. In het criterium werd hij toen negende. In 2013 werkte de Engelse Baanselectie een programma af in België en Nederland. Zo stonden ze toen met de selectie aan de start van de Meeus Race in Lierop. Een week later stonden ze met enkele renners aan de start in de klassieker onder de criteriums in Gerwen. Een mooie opsteker voor de gouden ronde van Gerwen.


Geplaatst

in

,

door