Kempenklassement

Programma Kempenklassement Mannen bekend

Het Baby-Dump Kempenklassement 2016 voor Elite / Beloften Mannen kent dit jaar zijn 21e jaargang. En telt dit jaar veertien wedstrijden. Het Kempenklassement wordt traditioneel op tweede paasdag geopend met een proloog over 3,5 km.  Na twee jaar van afwezgheid keert de Ronde van Nuenen, welke op 21 augustus verreden wordt terug op de kalender van het Kempenklassement. Dan is ook bekend wie zich de opvolger van Lars van de Vall mag noemen. En het Baby-Dump Kempenklassement op zijn naam heeft geschreven

 

Het Kempenklassement kent dit jaar ook twee jubilerende organisatoren. Zowel de Grote Ronde van Gerwen als de Kermisronde van Luyksgestel vieren dit jaar hun 50 jarig jubileum. Dat is dan ook de reden dat de wedstrijd in Luyksgestel dit jaar niet voor Elite / Beloften wordt verreden. In het kader van het 50 jarig jubileum wordt er een Belgische kermiskoers verreden voor beroepsrenners.

 

Verder keert de Ronde van Veldhoven voor Elite / Beloften niet terug op de kalender. De reden van het wegvallen van de Ronde van Veldhoven is dat de organisatie aldaar besloten heeft om de Ronde van Veldhoven op te laten gaan in het wielerweekend rondom de Omloop der Kempen. In dit wielerweekend zullen alle senioren categorieën aan de start verschijnen.

 

Hopelijk krijgt het Kempenklassement net zo’n ontknoping als vorig jaar. Toen won Lars van de Vall met een punt voorsprong het Baby-Dump Kempenklassement op Koos Jeroen Kers. Opnieuw is een eindoverwinning van het Kempenklassement goed voor € 1000,-. De eerste 20 van de eindstand mogen € 4295,- verdelen.

 

Kalender 2016
28 maart Grote Ronde van Gerwen (proloog + criterium)
24 april Ronde van Geldrop
30 april Ronde van Hilvarenbeek/ Haghorst
28 mei Kermisronde van Westerhoven
14 juni Torenronde van Oirschot
20 juni Ronde van Riethoven
21 juni Kermisronde van Hapert
26 juni Afwachtingswedstrijd Acht van Bladel
12 juli Kermisronde van Bergeijk
1 augustus Om de Gele Trui in Duizel
5 augustus Mijl van Mares
15 augustus Wielerronde Steensel
21 augustus Ronde van Nuenen


Geplaatst

in

,

door