Kempenklassement

ROAN KONINGS SPRINT NAAR ZEGE IN GERWEN

Met bijna tachtig mannelijke elite en beloftenrenners aan de start van de Grote Ronde van Gerwen is het nieuwe wegseizoen van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement op Tweede Paasdag begonnen. Direct na het startschot probeerden er al renners op het selectieve parkoers van 3,5 kilometer uit de greep van het peloton te blijven. Toen er op het einde van de wedstrijd een kopgroep van veertien ontstond leek het erop dat dit ook de definitieve ontsnapping zou worden. De leidersgroep bestond o.a. uit de ploeggenoten Roy Hoogendoorn, Hidde van Veenendaal en Roan Konings, Raymond Kreder, de ploeggenoten Coen Vermeltfoort en Max Kroonen, nationaal kampioen Tom Vermeer, de Zeeuw Rico van Damme, het duo Igor Baars en Quinten Veling en de clubrenners Simon den Braber en Frits van Gemeren. Het peloton gaf zich echter niet gewonnen en sloot vervolgens in de slotfase van de wedstrijd aan bij de koplopers. Negen jaar nadat hij in het naburige Lieshout naar de nationale jeugdtitel sprintte stond er vervolgens geen maat op Roan Konings uit Oudenbosch, die met opvallend gemak de eindsprint won. Eerstejaars belofte Christiaan van Rees uit Groot-Ammers (vorig jaar winnaar bij de junioren) eindigde als tweede, terwijl Rico van Damme (Yerseke) de derde plaats voor zich opeiste. Door zijn overwinning en het behaalde punt in de bonificatiesprints werd Roan Konings (Metec-Solarwatt p/b Mantel) ook de eerste leider in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. De volgende wedstrijd in dit kader is de Kermisronde van Westerhoven op zaterdag 25 mei.

(Foto:Peter van Rooij)

De stand in het algemeen klassement na de Grote Ronde van Gerwen op maandag 1 april:

Tussenstand na Gerwen

De uitslag van de Grote Ronde van Gerwen:

https://mijn.knwu.nl/calendar/races/77471


Geplaatst

in

door

Tags: