Kempenklassement

LEIDER TOM VERMEER OPPERMACHTIG IN WIELERRONDE ´T LOO

Op de derde zondag van september vormde ´t Loo (Bergeijk) het décor van de derde editie van de plaatselijke wielerronde. Voor de oudste KNWU-categorieën bij de jeugd en voor de elite en beloften mannen was het ook hun finalewedstrijd in het kader van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. Bij de mannen stonden er 32 renners aan de start, waarvan zes buitenlanders. Klassementsaanvoerder Tom Vermeer toonde zich oppermachtig door in de finale zijn medevluchter de Brit Adam Lewis te kloppen. Samen met Luuk Schuurmans (die derde werd) hadden zij vrijwel de hele wedstrijd voorop gereden. Uit handen van hoofdsponsor Dirk Bellemakers (namens Greeniuz en Belisol Eindhoven) kreeg de nationale kampioen de leiderstrui definitief in zijn bezit.

Ook de jeugdrenners lieten volop strijd zien. De dagoverwinning en de eindzege in het overkoepelende klassement ging in categorie 5 naar Jens Dekkers. Zijn vader Hans is een voormalig eindwinnaar van het Kempenklassement bij de mannen. Puck Bunning werd de eindwinnares bij de meisjes in deze categorie. Bijzonder spannend was het bij de jongens voor de eindoverwinning in jeugdcategorie 6. Met evenveel punten was het Niek van Gasteren die Stijn van Dongen naar de tweede plaats verwees. Imke Menting (die tweede werd voor de dagoverwinning) won het eindklassement bij de meisjes. De eindoverwinning in categorie 7 ging naar de niet aanwezige Filijn Demuyt, die in het algemeen klassement voldoende puntenvoorsprong had op dagwinnaar en clubgenoot Andries Knapen.

(Foto: Frank Hoogers)


Geplaatst

in

door

Tags: