Kempenklassement

ELISA SERNÉ WINT OMNIUM IN LUYKSGESTEL

Op de laatste maandag van juni stonden er zeventien deelneemsters (waarvan vier buitenlandse) aan de start van de 55e Kermisronde van Luyksgestel. Op de deelnemerslijst ontbrak de naam van de plaatselijke favoriet Mijntje Geurts die vorig jaar de wielerronde voor eigen publiek had gewonnen. De renster van Lotto Dstny was tijdens de training voor het NK zwaar ten val gekomen. Bij de wedstrijdaanvraag had de organiserende Stichting Wielerevenementen Luyksgestel al gekozen voor een omnium. Bestaande uit een rit in lijn en een afvalkoers. In de rit in lijn bleven drie koploopsters vooruit waarvan de Australische Emily Watts zich de snelste toonde.

Voorafgaand aan de afvalkoers vroeg ze zich af hoe deze wedstrijd voor haar zou verlopen omdat ze nooit eerder een afvalwedstrijd op de weg had gereden. In die afvalkoers waren het Britt Teunissen, Elisa Serné en de leidster in het klassement Anna van Wersch die als laatste drie rensters overbleven. Elisa Serné won vóór Anna van Wersch dit onderdeel en verzekerde zich hiermee van de eindoverwinning. “Na de tweede plaats zaterdag bij het NK op Watersley ben ik blij met deze zege”, was de reactie van de Bredase. Op het podium werd ze geflankeerd door Anna van Wersch( blijft leidster in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement) en Emily Watts. De volgende wedstrijd in deze serie vindt op maandag 31 juli in kermisvierend Duizel plaats.

De daguitslag is te vinden op:Uitslag Luykgestel

(Foto: Björn van der Schoot)


Geplaatst

in

door

Tags: