Kempenklassement

TIM BIERKENS WINT KERMISRONDE VAN RIETHOVEN

In de 30e editie van de Kermisronde van Riethoven (ook wel de Hel van Riethoven genoemd) stonden 37 Elite-beloften en amateurrenners aan de start. Een aantal waar de organiserende Stichting Wieler Evenementen Riethoven(SWER) tevreden over was. Het wedstrijd zelf stond vooral in het teken van de vroege vlucht van het Kempenduo Koos Jeroen Kers, Tim Bierkens en de leider in het Greeniuz Belisol Kempenklassement Tom Vermeer. Hoewel er regelmatig getracht werd een achtervolging op de rails te zetten hield de vlucht tot het einde stand. De voorsprong van het kwartet schommelde rond de anderhalve minuut. Bij het ingaan van de laatste ronde moest Koos Jeroen Kers (winnaar van de leidersprijs) zijn medevluchters laten gaan en gingen ze met drieën verder. Tim Bierkens toonde zich in de eindsprint de rapste van de koplopers voor belofte Jordy Vermeulen uit het naburige Luyksgestel en Tom Vermeer.

Voor Tim Bierkens was de overwinning een beloning voor zijn aanvallende rijden in  de laatste weken. “Ik heb de conditie nog kunnen aanscherpen in de meerdaagse ZLM Tour, waar ik in de slotrit nog probeerde weg te rijden. Ik ben dolblij dat het nu eindelijk gelukt is” vertelde de West-Brabander van het Allinq Continental Cycling Team na afloop. Tom Vermeer blijft leider in het Greeniuz Belisol Kempenklassement en heeft nu 27 punten voorsprong op voormalig eindwinnaar van het klassement Koos Jeroen Kers.

(Foto: Peter van Rooij)

 


Geplaatst

in

door

Tags: