Kempenklassement

DRUKKE PERIODE GREENIUZ-BELISOL KEMPENKLASSEMENT

De maand juni is van oudsher in de Brabantse Kempen de periode van de Kermiskoersen. Op maandag 19 juni wordt de 30e uitgave van de wielerronde van Riethoven verreden. Klassementsleidster Anna van Wersch verdedigt haar leiderspositie bij de vrouwen die om drie uur ’s middags van start gaan. De regionale wielersupporters kijken uit naar de deelname van Maud Kaptheijns (foto) die vorig jaar naar de overwinning soleerde. Bij de mannen, die om half zeven ’s avonds vertrekken, komt de in België woonachtige Tom Vermeer voor het eerst in de leiderstrui aan de start.

Een dag later, in de 52e editie van de wielerronde van Hapert, strijden alleen de mannen om de felbegeerde leiderstrui. Na een uitgebreid voorprogramma horen de elite, beloften en amateurs om kwart voor acht het startschot klinken in de Kerkstraat. Traditioneel bestaat het deelnemersveld op dinsdag 20 juni over een groot aantal renners uit de categorie.

Voor de 55e Kermisronde van Luyksgestel op maandag 26 juni maakt de hoofdwedstrijd van ’s avonds geen deel uit van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. In verband met de jubileumeditie is er dit jaar namelijk een Profronde naar Vlaams voorbeeld. De vrouwen komen ’s middags vanaf half vier in actie voor een omnium: een rit in lijn en een afvalkoers. Uiteraard wordt in deze categorie wel strijd geleverd om de punten voor het overkoepelende regelmatigheidsklassement.

(Foto: Jo Nederkoorn)


Geplaatst

in

door

Tags: