ANNA VAN WERSCH WINT IN WESTERHOVEN.

Met bijna veertig vrouwen aan het vertrek van de Kermisronde van Westerhoven op de laatste zaterdag van mei kon de organiserende wielervereniging De Kempen tevreden zijn. Lange tijd bleef de groep bijeen totdat tien rensters ervandoor gingen. Bij die koploopsters ook de eindwinnares van het Kempenklassement van vorig jaar Anna van Wersch, de eerste draagster van de Greeniuz-Belisol-leiderstrui Elisa Serné, de voorin het klassement staande Marit Cent en Bente van den Nouweland en streekrenster Patricia Nuijens. Ook Sera Gademan, mountainbikester Fenna Hoegee, Yonna van Dam, Hanneke Mulder en veldrijdster Leonie Bentveld maakten deel uit van deze leidersgroep. Met bijna anderhalve minuut voorsprong op het peloton sprintten de koploopsters om de overwinning. Anna van Wersch toonde zich de rapste vóór Elisa Serné en Bente van den Nouweland die met overmacht de leidersprijs won. De Belgische Dina Scavone werd elfde door de pelotonsprint te winnen vóór de plaatselijke favoriete Maud Kaptheijns. Door haar winst en de verzamelde bonificatiepunten nam Anna van Wersch (foto) de leiderstrui in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement over van de winnares van de ZLM Omloop der Kempen Ladies Charlotte Kool.

 

In Westerhoven werd (gezien de geringe deelname vorig jaar) geen startgelegenheid geboden aan de rensters die deel uitmaken van een UCI-team. Afgelopen weekend werd bekend dat dit ook het geval is bij de wielerrondes van Riethoven, Duizel en de finalewedstrijd in Steensel. Voor de jubileum-Kermisronde van Luyksgestel (in de vorm van een omnium) kunnen ook rensters uit een World Tour of continentaal team inschrijven. De volgende wielerronde die meetelt voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement is de Kermisronde van Riethoven op maandag 19 juni.

 

(Foto: Björn van der Schoot)


Geplaatst

in

door

Tags: