Kempenklassement

MARTIJN RAZENBERG SOLEERT NAAR OVERWINNING IN GERWEN

De op Tweede Paasdag verreden 55e Grote Ronde van Gerwen kon traditiegetrouw weer op een groot deelnemersveld rekenen bij de elite-beloften mannen. Ruim honderd deelnemers gingen er in deze categorie in de dorpskom voor de “klassieker onder de criteriums” van start. De meest aanvallende coureur in de wedstrijd was de latere winnaar Martijn Razenberg uit het West-Brabantse Terheijden. De student in de kleuren van het A Bloc Cycling Team was bij vrijwel elke uitlooppoging betrokken. De meest serieuze ontsnapping was die samen met de medevluchters Coen Vermeltfoort en Remco Schouten, die beiden vorig jaar nog op het podium stonden in Gerwen. Na een lange jacht kregen ook Jardi-Christiaan van der Lee, Tom Vermeer en later Frank van den Broek vooraan aansluiting. Door het hoge tempo hadden op dat moment al veel deelnemers de kleedkamers opgezocht. Voor Martijn Razenberg ging het vooraan niet snel genoeg in de finale en besloot er alleen vandoor te gaan. Met de verdiende overwinning als resultaat. “Ik hoop dat ik dit jaar toch weer een stap voorwaarts kan maken. Op Paaszaterdag streed ik in de Omloop van de Braakman ook al voorin mee.” De sprint van de achtervolgende groep om de tweede plaats werd gewonnen door Coen Vermeltfoort die Frank van den Broek vóórbleef. Na afloop kreeg de winnaar ook de leiderstrui van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement uitgereikt door hoofdsponsor Dirk Bellemakers. De voormalige wielerprof wil met beide bedrijven naamsbekendheid uitbouwen en de wielersport in de Kempenregio stimuleren. Klassementsaanvoerder Martijn Razenberg heeft nu 60 punten verzameld voor het algemeen klassement. Coen Vermeltfoort staat met 48 verzamelde punten op de tweede plaats in de tussenstand, terwijl Frank van den Broek de derde plek inneemt met 36 punten.

De tussenstand is binnenkort weer op www.kempenklassement.nl te bekijken. De eerstvolgende wedstrijd voor de Elite en Beloften-mannen staat voor zaterdag 27 mei in Westerhoven op het programma


Geplaatst

in

door

Tags: