Kempenklassement

Raymond Kreder nieuwe leider bij elite-mannen

Op het loodzware stratenparkoers in de Geldropse wijk Zesgehuchten stonden er met winnaar Luuk Schuurmans uit Utrecht (De Volharding) en de Zeeuw Timo de Jong twee elite-renners op het podium die er als eersten vandoor waren gegaan. Ze kregen in de beginfase na enkele ronden gezelschap van Nick van der Meer, Etienne van Empel, Bram Kras, Koos-Jeroen Kers en Raymond Kreder. De zeven koplopers bouwden hun voorsprong snel op tot anderhalve minuut. Vier achtervolgers onder aanvoering van klassementsaanvoerder Coen Vermeltfoort kwamen wel dichterbij, maar konden niet voorkomen dat de kopgroep tot het einde voorop bleef. In de laatste ronde plaatste Luuk Schuurmans de beslissende demarrage en zou als winnaar over de meet komen. De renner uit de Domstad had in het voorjaar op het Griekse eiland Rhodos al getoond een flinke progressie te hebben gemaakt. “Ik ben met wielrennen gestart bij de amateurs en voelde me dit jaar al goed in de voorjaarskoersen. Een dubbel succes, want naast de zege pakte ik ook de leidersprijs.” Raymond Kreder sprintte naar de tweede plaats vóór Timo de Jong die derde werd. Door de bonificatiesprints en de tweede plek werd Raymond Kreder de nieuwe leider in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Hij probeert deze zomer zoveel mogelijk aan de start te komen van de wielerrondes in het kader van het overkoepelend klassement. “Omdat ik voor een Japanse profploeg rijd hebben de Aziatische koersen uiteraard voorrang.” Het verschil tussen de nieuwe klassementsaanvoeder en de nummer twee in het klassement de sterk rijdende Koos-Jeroen Kers bedraagt slechts zes punten. De volgende wedstrijd in de serie is de Kermisronde van Westerhoven op de laatste zaterdag van mei.

RaymondKreder2


Geplaatst

in

,

door