Kempenklassement

Huidige situatie Kempenklassement

Vandaag zou het Belisol Eindhoven Kempenklassement beginnen aan de 25e editie met de Grote Ronde van Gerwen. En zou nu de eerste standen voor mannen en vrouwen online staan. En vond u hier het eerste verslag van de wedstrijden. Helaas laat de huidige situatie waar wij allen nu mee te maken hebben door het coronavirus (COVID-19) de start van het Kempenklassement niet toe.  Door het huidige verbod van evenementen tot 1 juni, zijn alle wedstrijden tot die tijd niet mogelijk. En uiteraard kunnen wij nu nog niet bepalen of de competities na 1 juni alweer hervat kunnen worden.

 

Normaal gesproken zouden wij de kalender van het Kempenklassement al eerder bekend hebben gemaakt. De problemen met het coronavirus heeft ons doen besluiten de kalender nog niet bekend te maken. En de ontwikkelingen te volgen. Uiteraard waren wij met de verschillende organisaties in gesprek. En waren verheugd 4 wedstrijden aan het Kempenklassement te kunnen toevoegen. Zo zouden de rondes in Lieshout en Ospel toetreden tot het Kempenklassement. En zouden er ook 2 nieuwe organisatoren in Oerle en Bergeijk ’t Loo met hun wedstrijd aan willen sluiten bij het Kempenklassement. Lang was er ook nog zicht op een wedstrijd in Vessem. Zij hebben uiteindelijk besloten om de wedstrijd klein te beginnen en deze op de NWB kalender te plaatsen.

 

Het bestuur was blij met de uitbreiding van het Kempenklassement. Zeker tijdens het 25 jarig jubileum. Wat aangeeft dat het wielrennen in de Kempen toch weer aantrekt. Zeker in een tijd dat er landelijk steeds minder wedstrijden op de kalender geplaatst worden. Ook het Kempenklassement in het kader van het 25 jubileum voor Jeugd, Nieuwelingen en Junioren kon op grote belangstelling rekenen van de organisaties, en andere belanghebbende. Echter door het verbod op evenementen tot 1 juni zijn er al behoorlijk wat evenementen op voorhand al gecanceld. Ook enkele organisatoren na deze datum hebben al besloten hun wedstrijd voor 2020 om verschillende redenen te cancelen en door te schuiven naar 2021.

 

Helaas staat het wielrennen nu stil. En moeten wij afwachten wanneer het land weer langzaamaan op gang gaat komen. En wanneer ook het wielrennen weer opgestart gaat worden. Uiteraard zijn er in het land al vele wedstrijden van de kalender verdwenen. Maar het wordt nog een hele puzzel om de wedstrijden die nog willen proberen dit jaar op de kalender terug te keren een plaats te geven. Het verplaatsen van klassiekers zal al genoeg problemen opleveren. En zouden er dan nog genoeg renners over blijven om ook in de criteriums nog een goed veld aan de start te krijgen.

 

Wij als bestuur hadden helaas ons jubileum jaar anders gezien. Wij houden dan ook de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Maar voor nu is het belangrijkste blijf allen gezond #staysafe.


Geplaatst

in

, , ,

door

Tags: