Kempenklassement

Coen Vermeltfoort wint Kermisronde van Duizel.

Het zat er al even aan te komen. De opmars van Coen Vermeltfoort in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Al in Bergeijk sloop hij wat naderbij op Pieter van Oirschot en Jasper de Laat. Leider van Oirschot zag de bui toen al aankomen. “Als Coen Vermeltfoort zijn zinnen zet op het klassement, ben ik al lang blij als ik me in de top vijf kan handhaven,” liet hij halfweg juli al weten. In de kermisronde ‘Om de Gele Trui’ van Duizel reed Alecto-renner Vermeltfoort maandagavond naar zijn zoveelste zege van het seizoen en mocht zich in de gele trui hullen. De renner uit Vlijmen toonde zich de beste van een kopgroep van vier renners door Arvid de Kleijn (Herveld) en Tom Vermeer (Wuustwezel) achter zich te houden. Tijmen Eising kwam als vierde over de finishlijn. Daarachter won Hans Dekkers (IJzendijke) de strijd om de vijfde plaats. Jasper de Laat en Pieter van Oirschot eindigden als 18e en 21e. Door zijn zege is Vermeltfoort nu ook de nieuwe leider in het Belisol Eindhoven Kempenklassement bij de mannen. Hij heeft een voorsprong van vier punten op nummer twee Tempo-Hoppenbrouwers-Viro renner Jasper de Laat (Moergestel) en zes punten op nummer drie Snelle Wiel-Bestronics coureur Pieter van Oirschot (Best).

(Tekst: Piet Gijsbers-Wielerspiegel)


Geplaatst

in

door

Tags: