Kempenklassement

Evy Kuijpers wint na indrukwekkende solo Kermisronde van Bergeijk.

De Kermisronde van Bergeijk kende een deelnemersveld dat voor de helft uit buitenlandse deelneemsters bestond. Vooral de Australische dames waren goed vertegenwoordigd onder aanvoering van de nationaal kampioene Sarah Gigante(18) met Italiaanse en Nederlandse roots.  Toen zeven rensters uit het peloton waren ontsnapt werd de wedstrijd ontsierd door een valpartij waarbij ook Gigante betrokken was. De zeven koploopsters zouden niet meer achterhaald worden. De latere winnares Evy Kuijpers, Femke Geeris, Kylie Waterreus, Thalita de Jong, de Australische dames Georgia Whitehouse en Josie Talbot en de Duitse Melanie Hessling maakten deel uit van de beslissende vlucht. In de finale reed Evy Kuijpers van haar medevluchtsters weg en zou na een indrukwekkende solo de Kermisronde in Bergeijk op haar naam schrijven. De Lieropse was juist teruggekeerd uit de meerdaagse Tour Feminin in Tsjechië waar ze tweemaal dicht bij etappewinst was. “ Ik heb vandaag nog bijgeschreven omdat ik wist dat het met mijn conditie goed was” vertelde de winnares na afloop. De weer in de wielerarena teruggekeerde Thalita de Jong (zaterdag nog eerste in Abbenbroek) sprintte in de achtervolgende groep naar de tweede plaats, terwijl de Australische universitair studente Georgia Whitehouse met haar derde plaats ook de bloemen mee naar huis mocht nemen. De groepssprint werd gewonnen door klassementsaanvoerster Monique van de Ree die met ruime voorsprong aan de leiding staat van het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Ze heeft nu 209 punten verzameld. Op de laatste maandag van deze maand staat de volgende wielerronde in deze serie op het programma: de Kermisronde van Duizel.


Geplaatst

in

door