Kempenklassement

Nog volop inschrijvingsmogelijkheid in Riethoven

Volgende week maandag is zowel bij de vrouwen als bij de mannen het volgende schuifje om het Belisol Eindhoven Kempenklassement. In Riethoven zullen de rensters en renners opnieuw de strijd aangaan om de punten voor het Kempische regelmatigheidsklassement. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen is er nog voldoende inschrijfmogelijkheid, en hopelijk laten de renners de Riethovense organisatie niet in de kou staan. Op het 2,7 km lange parkoers wat gedeeltelijk door het buitengebied voert, wint al jaren de sterkste. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen is het Kempenklassement nog lang niet beslist. Maar voor diegene die een goede greep in de prijzenpot willen doen, is het zaak om bij te blijven, en in Riethoven geen punten te verspelen.

 

Bij de vrouwen gaan we in Riethoven op zoek naar een opvolgster van Nina Kessler. Zij won zowel in 2017 als 2018  de Riethovense wielerronde. Riethoven is het derde station voor de vrouwen. Die na deze wedstrijd pas 1/3 van het klassement gereden hebben. Er is zeker nog niets beslist. Maar het is zaak om bij te blijven. Na 2 wedstrijden is Monique van de Ree diegene die het Kempenklassement aanvoert. Met Amber van der Hulst op de tweede plaats, zij heeft op dit moment 15 punten achterstand. Lorena Wiebes de winnares in Veldhoven staan nog steeds derde. Zij moet al 37 punten goedmaken. Maud Kaptheijns en Kelly Markus zijn de vierde en de vijfde in de huidige tussenstand.

 

Voor de mannen is het alweer de vijfde wedstrijd in de cyclus om het Kempenklassement. In Riethoven gaan we op zoek naar de opvolger van Jos Koop. De Eindhovenaar won vorig jaar de Riethovense wedstrijd in de sprint van een omvangrijke kopgroep. Jasper de Laat staat hier aan de leiding, op de voet gevolgd door Pieter van Oirschot. Beide Kempische renners zijn in een strijd verwikkeld om de strijd om de blauwe leiderstrui. Echter mogen ze de concurrentie nog niet uit het oog verliezen. Zo staat de Belg Wout Verbeek nu derde in de stand. Verbeek die tot vorig jaar in Kempencup hoge ogen gooit, verteerd de overstap naar Elite enorm goed. Stan Godrie, Johim Ariesen en Coen Vermeltfoort zitten echter de eerder genoemde mannen in de stand om het Kempenklassement nog steeds op de hielen. Voor hen is het zaak om nu nog punten te sprokkelen. Dit zal de komende wedstrijden waarschijnlijk een stuk moeilijker worden.


Geplaatst

in

,

door