Kempenklassement

Kempenklassement vrouwen zaterdag van start in Veldhoven

Aanstaande zaterdag zullen ook de vrouwen aan hun Kempenklassement beginnen. Ook zij krijgen dit jaar 9 wedstrijden voor de kiezen. Na deze 9 wedstrijden zullen we weten wie de opvolgster is van Evy Kuijpers. Tijdens de Omloop der Kempen zullen de eerste punten voor dit jaar te verdienen zijn. De organisatie van de Omloop der Kempen heeft het dit jaar weer voor elkaar gekregen om de wedstrijd als klassieker terug op de kalender te krijgen. Was dit de laatste jaren in deze vorm voor de clubcompetitie. Dit jaar heeft de organisatie besloten om de wedstrijd als vrije wedstrijd te organiseren. En tevens naast de ploeginschrijving ook individuele inschrijvingen toe te staan.

 

Stichting Kempenklassement is enorm blij met deze keuze, en heeft de klassieker hierdoor opgewaardeerd  en zal deze zwaarder wegen dan de criteriums. Omdat de klassieker ook ruim 120 kilometer is zullen er ook 5 tussensprints verreden worden. Door de afwachtingswedstrijd welke tegelijkertijd met de vrouwen verreden wordt zullen de vrouwen niet iedere keer door start / finish komen. En zal men op de Kempenbaan meteen rechtsaf slaan. De vrouwen krijgen 7 ronden voor hun kiezen. Na 2 ronden zal er 3x op de Kempenbaan gesprint kunnen worden voor de gebruikelijke extra punten welke meetellen voor het Algemeen Klassement. De laatste 2 sprints zullen op de finish lijn betwist worden. Na 124 kilometer zullen wij dan ook weten wie de eerste leidster zal zijn in het Belisol Eindhoven Kempenklassement.

 

De wedstrijden welke dit jaar voor de vrouwen meetellen voor het Belisol Eindhoven kempenklassement

 

Zaterdag 18 mei Omloop der Kempen – Vrouwen
Zaterdag 25 mei Kermisronde van Westerhoven
Maandag 17 juni Ronde van Riethoven
Maandag 24 juni Kermisronde van Luyksgestel
Dinsdag 25 juni Wielerronde van Hapert
Dinsdag 16 juli Kermisronde van Bergeijk
Maandag 29 juli Kermisronde van Duizel
Maandag 12 augustus Wielerronde van Steensel
Zaterdag 31 augustus Kermisronde van de Weebosch

Geplaatst

in

door