Kempenklassement

PIOTR HAVIK OPPERMACHTIG TIJDENS HIGH TECH CRIT FESTIVAL EINDHOVEN

Met de komst van het High Tech Crit Festival kreeg Eindhoven het afgelopen weekend voor het eerst sinds vijf jaar weer een wielerronde op de kalender. Zaterdag kwamen de elite en beloften in actie op het terrein van de High Tech Campus: de slimste vierkante kilometer van Nederland. Door de verschuiving van de datum voor het NK bij de elite zonder contract moest de Top 5 van het Belisol Eindhoven Kempenklassement  in het Tissot-criterium helaas verstek laten gaan. De wedstrijd werd gedomineerd door het drietal Thijs de Lange, Tim Naberman en de latere winnaar Piotr Havik. Ondanks verwoede pogingen bij de achtervolgers konden de koplopers niet meer achterhaald worden. Toen Piotr Havik en eerstejaars belofte Tim Naberman in de slotfase versnelden moest Thijs de Lange het duo laten gaan. In de eindsprint toonde Havik (Beat Cycling Club) zich de snelste voor Naberman. Voor de Metec-renner restte de derde plaats. Veldrijder Sieben Wouters sprintte vervolgens naar de vierde plaats gevolgd door voormalig nationaal kampioen Robin Wennekes. “Het is leuk om hier in Eindhoven te kunnen winnen. De stad verdient de aanwezigheid van een wielerronde” liet Piotr Havik na afloop horen. Ondanks zijn afwezigheid in verband met het NK bleef Koos Jeroen Kers de leider in het Kempische regelmatigheidsklassement.


Geplaatst

in

door

Tags: