Kempenklassement

Evy Kuijpers boekt eerste seizoenzege in Eindhoven

Op de tweede dag van de eerste editie van het High Tech Crit Festival kwamen zondag ook de vrouwen in actie in het Tissot-criterium. De eerste aanval in de wedstrijd kwam op naam van streekrenster Femke Geeris. Haar poging reikte niet ver genoeg om voorop te kunnen blijven. De volgende aanvalster had meer succes: het jonge wielertalent Eva Buurman uit Wervershoof zou rondenlang alleen voorop rijden. Met een maximale voorsprong van ruim een halve minuut zag het er voor de renster van de Britse formatie Trek-Drops goed uit. Inmiddels was er ook een achtervolging op touw gezet met Judith Bloem, de Friezin Paulien Koster, Sandra van Veghel, de plaatselijke favoriete Teuntje Beekhuis en Delore Stougje. Het was de latere winnares Evy Kuijpers die korte tijd later in een machtige rush bij de achtervolgende groep aansloot. Op het einde van de wedstrijd reed de Lieropse alleen naar de koploopster Eva Buurman. In de eindsprint was Evy Kuijpers oppermachtig. “Vorige week in Hapert was ik er dichtbij. Vandaag is het eindelijk raak” vertelde de dolgelukkige winnares na het ontkurken van de champagnefles op het podium. Ook Paulien Koster slaagde erin de achtervolgsters van zich af te schudden. Evenals in Riethoven een week eerder eindigde ze op de derde plaats. Met haar veertiende plaats bleef Roos Hoogeboom de leidster in het Belisol Kempenklassement. De eindwinnares van het Kempenklassement in 2015 Evy Kuijpers boekte door haar dagzege ook flinke puntenwinst.  Een dag later zouden de vrouwen weer in actie komen voor de 52e Profel-Kermisronde van Luyksgestel.


Geplaatst

in

door

Tags: