Kempenklassement

Roos Hoogenboom eerste leidster Belisol Eindhoven Kempenklassement

In de traditiegetrouw op Tweede Paasdag georganiseerde wielerronde van Gerwen werd er voor het eerst sinds 1969 weer startgelegenheid geboden aan de vrouwencategorie. In de eerste wedstrijd die meetelt voor het Belisol Eindhoven-Kempenklassement stonden ook de Olympisch kampioene Anna van der Breggen en de wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten aan de start. Beide internationale toppers stonden een dag eerder nog op het podium in de Ronde van Vlaanderen. Zij konden niet voorkomen dat Judith Bloem een poging waagde uit de greep van het peloton te blijven en even later gezelschap zou krijgen van de Limburgse Britt Teunissen en Roos Hoogeboom. Toen de drie koploopsters een maximale voorsprong hadden van ruim twee minuten gingen Puck Moonen, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten in de achtervolging. Ze kwamen uiteindelijk een halve minuut tekort om het leidende trio te achterhalen. In de finale demarreerde Roos Hoogeboom (twee dagen eerder nog derde in de Volta Limburg Classic) en werd niet meer ingelopen. “Ik wist dat ik vooraan weg moest rijden om mijn eerste seizoenzege te boeken” vertelde de Utrechtse na afloop. Britt Teunissen kwam met haar tweede plaats opnieuw op het podium gevolgd door Judith Bloem, die de leidersprijs in ontvangst mocht nemen. Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Puck Moonen werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde. Voormalig eindwinnares van het Kempenklassement de Lieropse Evy Kuijpers won de pelotonsprint vóór Sofie van Horik en finishte als zevende. Oud-prof Dirk Bellemakers van Belisol Eindhoven mocht de eerste blauwe leiderstrui uitreiken aan Roos Hoogeboom. Voor Roos Hoogenboom was het de tweede overwinning op rij in het Kempenklassement. In 2017 eindigde zij het Kempenklassement als winnares in de Weebosch. Nu start ze dezelfde reeks met Belisol Eindhoven als naamgever met een overwinning in Gerwen.

 

De volgende klassementswedstrijd wordt op zondag 20 mei verreden: het criterium om de Grote Prijs Groenen tijdens het uitgebreide wielerweekend in Veldhoven.


Geplaatst

in

door