Kempenklassement

Topcompetitieleider Robbert de Greef sterkste in Steensel

De wielerronde van Steensel bij de elite en beloften mannen vormde tevens de finalerit van het Baby-Dump-Kempenklassement. Koos Jeroen Kers verdedigde in het druk bevolkte kermisdorp zijn leiderspositie. In theorie zou de nummer twee Robbert de Greef hem nog kunnen bedreigen voor die eerste plaats in het eindklassement. Het was de Geldropse leider in de nationale Topcompetitie die zich bijzonder bedrijvig toonde tijdens de koers. Hij was ook één van de initiatiefnemers achter wat later de definitieve ontsnapping zou blijken te zijn. Met vijven lieten ze het peloton achter zich: de aanvallende Dylan Bouwmans (kreeg hiervoor ook de prijs van de strijdlust, Luuc Bugter, nationaal wegkampioen Hans Dekkers en de ploegmaten van het Baby-Dump Cycling Team Robbert de Greef en de drager van de leiderstrui Koos Jeroen Kers. In de finale bleven de vijf koplopers niet bijeen. De streekrenners Dylan Bouwmans en Robbert de Greef zouden samen in de sprint uitmaken wie zich de winnaar van de 36e Kermisronde van Steensel mocht noemen. Robbert de Greef mocht als winnaar de bloemen en kussen van rondemiss Marit in ontvangst nemen. “Ik wist dat het moeilijk zou zijn om de leiderspositie van Koos Jeroen aan te vallen. Daarvoor reed hij ook te sterk. Ik ging vooral voor de dagzege en dat is gelukkig gelukt. Maar wat loopt dit rondje zwaar” vertelde de Geldropse winnaar tijdens de huldiging. Luuc Bugter eindigde op de derde plaats.


Geplaatst

in

door