Kempenklassement

Kempenklassement mannen nog niet beslist

Het Baby-Dump Kempenklassement voor de mannen krijgt in de finale wedstrijd nog een spannende ontknoping. Leek het erop dat Koos Jeroen Kers gemakkelijk voor de tweede keer op rij de eindzege naar zich toe zou trekken. Niets blijkt minder waar. Kers stond voor aanvang van de wedstrijd in Duizel ruim voor en kon zijn leiderstrui in Duizel niet meer verliezen. Hij stond zelfs meer dan het te behalen aantal punten per wedstrijd voor op de nummer 2.

 

Maar Robbert de Greef zorgde ervoor dat hij door zijn aanwezigheid in de kopgroep, het verschil met Koos Jeroen Kers verkleinde. Omdat Kers een slechte dag beleefde kwam de Greef nog dichterbij dan aanvankelijk gedacht. Hij verkleinde het verschil tussen hem en Koos Jeroen Kers tot 35 punten. Waardoor het in de wedstrijd in Steensel nog niet beslist is. En het betreft de eindoverwinning nog voor beide alle kanten op kan.

 

Koos Jeroen Kers blijft dus leider, maar ziet Robbert de Greef zijn achterstand meer dan halveren, en terugbrengen naar slechts 35 punten. Lars van de Vall staat al op 90 punten achterstand. En zij zullen de eerste drie plekken in de eindstand op gaan eisen. Zeker omdat de nummers 4 en 5 Pieter van Oirschot en Benjamin Sydlik door valpartijen uitgeschakeld zijn en bijna zeker niet in Steensel aan de start zullen verschijnen. Voor plaats 4 is dus nog van alles mogelijk. En kan er nog van alles schuiven.

 

Na Steensel weten we welke 20 renners er een greep gaan doen in de ruime prijzenpot van het Kempenklassement.


Geplaatst

in

door