Kempenklassement

Van Witzenburg snelste in warm Westerhoven

Zaterdag werd in Westerhoven voor de derde keer de jaarlijkse “Kermisronde” verreden. Voor de vrouwen stond de tweede wedstrijd in het kader van het Baby-Dump Kempenklassement op het programma. Klassementsaanvoerster Marjolein van ’t Geloof (een week eerder winnares in de Grote Prijs Groenen Groep) moest verstek laten gaan waardoor andere wielrensters een mogelijkheid zagen om hun puntentotaal uit te breiden. In de drie tussensprints waarin extra bonificatiepunten te verdienen waren toonden Britt Teunissen en Veerle Goossens zich regelmatig voorin. Na enkele aanvalspogingen waren het de latere winnares Marieke van Witzenburg, Ymke Stegink en streekrenster Ingeborg Bremmers die uit het peloton weg reden. In eerste instantie bleef de reactie van het peloton uit waardoor zij hun voorsprong uit konden breiden. Ondanks de aanwezigheid van dames die deel uitmaken van een UCI-team. De tropische weersomstandigheden zorgden ervoor dat het een loodzware wedstrijd zou worden. Marieke van Witzenburg, die enkele jaren geleden het voetballen op hoog niveau verruilde voor de wielersport, sprintte vervolgens naar de overwinning vóór haar medevluchtsters Ymke Stegink (tweede) en Ingeborg Bremmers (derde).


Geplaatst

in

door