Kempenklassement

Tweede eindwinst Vera Koedooder

Vera Koedooder heeft voor de tweede keer in haar loopbaan het Baby-Dump Kempenklassement op haar naam geschreven. Na de spannende finale in de Kermisronde van de Weebosch hield Vera Koedooder, Claudia Koster en Sandra van Veghel van zich af.

 

Dat Koedooder, Koster en van Veghel het podium zouden bezetten stond al langer vast. De andere konden de top 3 niet meer bijhalen. Voor de drie eerder genoemde dames kon het nog alle kanten op, en zij konden alle de vijfde editie van het Baby-Dump Kempenklassement op haar naam schrijven.

 

Uiteindelijk schreef Vera Koedooder door de winst in de Kermisronde van de Weebosch de vijfde editie van het Baby-Dump Kempenklassement op haar naam. Voor Vera Koedooder een mooie opsteker. De KNWU verbood haar op het allerlaatste moment (en enkele andere rensters met contract) te starten in de wedstrijd te Duizel. Omdat zij op eigen beweging zonder overleg de wedstrijd met belanghebbende had aangemerkt als een wedstrijd voor club-vrouwen. Waardoor zij haar leidende positie niet kon verdedigen.

 

Claudia Koster bleef steken op de tweede plaats. En Sandra van Veghel eiste de derde positie voor zich op. Voor Sandra van Veghel is het de vierde keer dat ze in de top 3 eindigde. Laura Gorter behaalde door een sterke wedstrijd de vierde plek. Zij heeft net zoveel punten als de vijfde in de eindstand Britt Teunissen. Echter Laura Gorter behaalde met de tweede plaats in de slotwedstrijd de beste klassering van de twee. Waardoor zij de vierde plek op eiste. Achtereenvolgens bezetten Veerle Goossens, Evy Kuijpers, Céline van Houtum, Femke Geeris en Carleen Baas de rest van de top 10.


Geplaatst

in

door