Kempenklassement

Kempenklassement leider Kers winnaar in Bergeijk

Het was in Bergeijk de dag van de leiders in het Baby-Dump Kempenklassement. Was het eerder op de dag Vera Koedooder die de overwinning opeiste. ’s Avonds deed de Leider bij de Mannen Koos Jeroen Kers hetzelfde kunstjes. Hij klopte Jasper de Laat en ploeggenoot Tom Vermeer in de sprint om de overwinning. Voor Koos Jeroen Kers was het de tweede overwinning in de Bergeijkse Kermisronde. Het was overigens niet de eerste keer dat de leiders in het Kempenklassement de overwinning opeiste. In 2012 waren het Nina Kessler en Marco Brus die in de leiderstrui bij de vrouwen en mannen naar de overwinning reden.

 

De wedstrijd in Bergeijk was opnieuw een snelle. Door de lichte regen was het in het begin nogal glad. Waardoor enkele renners kennis maakte met het Bergeijkse wegdek. Er waren vele ontsnappingspogingen maar niemand kreeg echt de ruimte. Tot uiteindelijk rond half koers een kopgroep van 8 renners ontstond. Met daarbij Robbie van Bakel, Abe Celi, Koos Jeroen Kers, Jasper de Laat, Lars van de Vall, Tom Vermeer, Coen Vermeltfoort en Nederlands Kampioen elite zonder contract Robin Wennekes. Deze acht werkten perfect samen en reden snel weg van het peloton. Voor Abe Celi ging het uiteindelijk te snel, en hij moest zijn metgezellen laten gaan. Wat dus resulteerde in 7 leiders. Celi was helemaal op en finishte uiteindelijk na het peloton.

 

In de finale volgden er in de kopgroep vele speldenprikken, om weg te rijden bij de medevluchters. Uiteindelijk was het 3 ronde voor het einde Tom Vermeer die wegreed uit de groep. De spraakmakers van het Kempenklassement 2016 Jasper de Laat en Koos Jeroen Kers staken nog over. Bij het ingaan van de laatste ronde was het opnieuw Tom Vermeer die ontsnapte. Maar in de laatste ronde kwamen de 3 weer tezamen. In de sprint was Vermeer leeggereden en werd dus derde. Koos Jeroen Kers en Jasper de Laat duelleerde om de overwinning. En het was Klassementsleider Kers die de overwinning opeiste. De Laat werd dus tweede.

 

Even later legde Robin Wennekes beslag op de vierde plaats, voor Coen Vermeltfoort, Robbie van Bakel en Lars van de Vall. Johin Ariesen won de sprint van het peloton.


Geplaatst

in

door