Kempenklassement

Nina Kessler wint Hapertse Ronde

Nina Kessler heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. Ze schreef de Wielerronde van Hapert op haar naam door de Belgische Celine van Severen in een sprint-a-deux te kloppen. Vera Koedooder legde beslag op de derde plaats.

 

Het peloton bleef lang bijeen. Ook nu weer probeerde vele rensters uit het peloton te ontsnappen. Maar niemand kreeg echt de ruimte. In de eerste bonificatiesprint behaalde Claudia Koster de overwinning. Waardoor ze virtueel de roze leiderstrui overnam van de afwezige Laura Gorter.

 

Kort daarna was het Celine van Severen die ten aanval trok. Zij kreeg de oud-eindwinnaressen Nina Kessler en Vera Koedooder met zich mee. Gedrieën goed samenwerkend bouwde zij hun voorsprong uit. Koedooder en Kessler wilde niet met de snelle van Severen naar de finish. Vera Koedooder trok ten aanval en schoof op het natte parkoers onderuit. Nina Kessler moest door het gras waardoor Celine van Severen alleen aan de leiding kwam. Nina Kessler kreeg het gat met van Severen nog gedicht. Waardoor zij met tweeën mochten strijden om de overwinning. De gehavende Koedooder kon niet meer aansluiten en reed solo naar de derde plaats.

 

Kessler ging de sprint van ver aan. En verraste hier van Severen mee. Waardoor Nina Kessler naar haar eerste overwinning van het seizoen reed. Celine van Severen werd dus tweede. En Koedooder derde. Claudia Koster won de sprint van het peloton voor Veerle Goossens en Sandra van Veghel. Waardoor Claudia Koster de nieuwe leidster is en de roze Baby-Dump leiderstrui aan mocht trekken.


Geplaatst

in

door