Kempenklassement

Sandra van Veghel wint in Westerhoven

Na Haghorst en de Omloop der Kempen kwamen vandaag de vrouwen in Westerhoven aan de start voor hun derde wedstrijd om het Baby-Dump Kempenklassement. In een sprint-à-deux klopte Sandra van Veghel met een miniem verschil haar medevluchtster Geerte Hoeke.

 

De wedstrijd in Westerhoven lag al snel in een beslissende plooi. Sandra van Veghel koos voor een lange aanval en kreeg Geerte Hoeke met haar mee. Wat het peloton ook probeerde ze kregen het verschil met de dames aan de leiding niet meer gedicht. Achter de dames aan de leiding ontstond er een achtervolgende groep van 3, bestaande uit Femke Geeris, Claudia Koster en de Noorse Katrine Aalerud. De twee dames aan de leiding namen een ronde voorsprong op het peloton.

 

De jury haalde 5 ronden voor het einde het peloton uit de wedstrijd. Waarbij thuisrijdster Maud Kaptheijns een zesde plaats op eiste. Kempenklassement leidster Laura Gorter legde beslag op de negende plaats. Wat uiteindelijk net genoeg was om de Roze Leiderstrui van het Baby-Dump Kempenklassement om haar schouders te houden.

 

Sandra van Veghel klopte dus met miniem verschil Geerte Hoeke, die normaal in het veld zeer goed uit de voeten kan. Claudia Koster won de sprint om de derde podiumplek. Femke Geeris werd vierde voor de Noorse Katrine Aalerud.

 

Van Veghel was in haar nopjes met deze overwinning en deed aan de micro bij Rien van Horik een nogal opvallende uitspraak. Volgens eigen zeggen richt ze zich niet zo zeer meer op een mogelijke eindwinst in het klassement. ‘Ik sta liever wat verder weg in het klassement zodat ik net als vandaag wat ruimte krijg om iets te proberen. Ik vind het leuker om voor die overwinning in een wedstrijd te gaan!’ Iets wat Laura Gorter later ook zou bevestigen. Zij kreeg in haar roze leiderstrui geen enkele ruimte van het damespeloton. Nummer twee in het klassement na Westerhoven, Claudia Koster, zei wel een gooi te willen doen naar de eindoverwinning in het klassement. Een dame die we dan ook zeker gaan terugzien in het Kempenland de komende maanden.


Geplaatst

in

door