Kempenklassement

Omloop der Kempen voor Esther van Veen

De 20e editie van de GP Groenen Groep is een prooi geworden voor Esther van Veen uit Uitgeest. De renster van de Swabo-ploeg rondde een fraaie solo af in de Dorpstraat in Veldhoven. Tweede werd Femke van Kessel en derde Marjolien van ’t Geloof. Leidster in de Centric Clubcompetitie blijft Evy Kuijpers uit Lierop.

 

Vanaf de start in Veldhoven kwamen er regendruppels uit de lucht vallen. Het waren er niet veel, maar toch. Het leverde gladde wegen en met name in het begin van de wedstrijd talloze valpartijen op. Eén van de voornaamste slachtoffers was Evy Kuijpers, de leidster in de clubcompetitie voor Dames. De vrouwen reden een grotere aanloopronde dan gewoonlijk over Steensel en Riethoven en kwamen na dik tweeentwintig kilometer in Veldhoven terug voor nog eens zes ronden van zo’n elf kilometer. Lange tijd bleef het peloton gesloten. Winnares Van Veen besloot het gewoon eens te proberen en reed ruim voor de finishlijn weg uit de groep. De dame uit Uitgeest trapte rap een mooie voorsprong bij elkaar. Ze bleek gevlogen en pakte daarmee naar eigen zeggen de mooiste overwinning uit haar wielercarrière. Femke van Kessel van WV Breda spurtte in de Dorpstraat naar een mooie tweede plek, voor Marjolein van ’t Geloof van Jan van Arckel.

 

De wedstrijd in Veldhoven telde ook mee voor het Kempenklassement bij de vrouwen. Met een zesde plek vandaag en een eerder behaalde derde plek in Hilvarenbeek is het Laura Gorter uit Utrecht die de roze leiderstrui kreeg omgehangen na afloop.

 

Bron: Persbericht Omloop der Kempen


Geplaatst

in

door