Kempenklassement

Dubbel voor Jasper de Laat in Haghorst / Hilvarenbeek

Jasper de Laat heeft vandaag solo de Wielerronde van Haghorst / Hilvarenbeek op zijn naam geschreven. David de Leeuw en Jeroen van Zanten vergezelde hem op het erepodium. Door zijn overwinning neemt de Laat de gifgroene Leiderstrui over van de afwezige Coen Vermeltfoort.

 

De koers voor Elite / Beloften renners kende een boeiend verloop. Het tempo lag vanaf het begin enorm hoog. Vele probeerde te ontsnappen, maar niemand kreeg echt de ruimte. Tot de wind wat kwam opzetten, en toen was het spel op de wagen. Het peloton spatte uit elkaar en dit werden 4 grotere groepen. Met uiteindelijk 11 man in de eerste groep.

 

In deze groep een hoog Tempo-Hoppenbrouwers gehalte met Jasper de Laat en Benjamin en Robert Sydlik. Verder zaten ook nog Edwin Arts, Patrick Bos, David de Leeuw, Bart Vendrig, Marc Veldt, Ronan van Zandbeek, en Jeroen van Zanten in de kopgroep. Koos Jeroen Kers en David van Eerd probeerde ook nog de oversteek te maken, echter zij kregen het gat niet meer gedicht en werden opgeslokt door de samengesmolten tweede en derde groep.

 

De koers leek beslist en voor iedereen was het duidelijk dat de winnaar bij de leiders gezocht moesten worden. Iedereen deed zijn werk en daardoor reden zij één minuut voorsprong bij elkaar. Ronan van Zandbeek en Jasper de Laat streden samen om de bonuspunten van het Kempenklassement. In de strijd om de gifgroene trui van Coen Vermeltfoort te ontnemen. Echter de wedstrijd kreeg alsnog een andere wending. Uit het peloton reed in de laatste 15 kilometer nog een groep van 10 renners weg.

 

Ronan van Zandbeek en Jasper de Laat probeerde nog samen weg te rijden. Zij kregen echter weinig ruimte en werden al snel weer bijgehaald. De Laat zag de groep achtervolgers komen en plaatste zijn beslissende demarrage. David de Leeuw en Jeroen van Zanten probeerde nog met de Laat mee te springen maar konden hun karretje aan te pikken. Maar de Laat was gevlogen. De Leeuw en van Zanten bleven uit de greep van de groep en werden tweede en derde.

 

Koos Jeroen Kers had zijn zinnen gezet op de gifgroene leiderstrui. Maar kwam in de sprint uiteindelijk met een zesde plaats net te kort om de leiderstrui te bemachtigen en zag de trui om de schouders van de Laat gehangen worden. Twan Middelburg werd vierde, Tim Veldt die namens Nederland deelneemt aan het Omnium op de Olympische Spelen werd vijfde.

 

Op dit moment staat dus Jasper de Laat aan de leiding in het Baby-Dump Kempenklassement hij heeft 4 punten voorsprong op Koos Jeroen Kers. Coen Vermeltfoort staat nu derde op 17 punten en Ronan van Zandbeek is vierde en heeft 28 punten achterstand.

 

Volgende wedstrijd: Kermisronde van Westerhoven op 28 mei.


Geplaatst

in

door