Kempenklassement

Vermeltfoort snelste tegen klok

Coen Vermeltfoort heeft de proloog van het kempenklassement in gerwen op zijn naam geschreven. Bob Olieslagers zette de tweede tijd op de klok. Koos Jeroen kers werd derde. Vermeltfoort mocht hierdoor de eerste gifgroene leiderstrui aantrekken als leider in het Baby-Dump Kempenklassement.

 

Dat Vermeltfoort in goede doen was bewees hij de week voorafgaande aan de wedstrijd in Gerwen in de Tour de Normandie. Hij werd daar in de proloog tweede. Tijdens de andere etappe’s eindigde hij telkens kort. Vermeltfoort rafelde de 3,5 kilometer af in 4 min 20. Hij was daarmee op de 3,5 kilometer maar liefst 6 seconden op Bob Olieslagers, en Koos Jeroen Kers.

 

Dat Koos Jeroen Kers op het podium zou belanden werd van te voren al rekening mee gehouden. Ook vorig jaar stond hij net zoals Coen Vermeltfoort al op het huldigingspodium na de Gerwense tijdrit. Des te verrassender was de tweede plaats van Bob Olieslagers. Dat Olieslagers iets in zijn mars had dat was wel bekend. Vorig jaar stond hij namelijk aan de leiding van de junioren meerdaagse Acht van Bladel. Echter een echt goede tijdrit reed hij tot op dit moment nog niet.

 

De in de baanachtervolgingsploeg equipe zittende Roy Eefting werd vierde. Harry Sweering klokte de vijfde tijd. Dylan Bouwmans de zoon van oud-prof Eddy Bouwmans werd zesde. En de eindwinnaar van het Baby-Dump Kempenklassement 2015 Lars van de Vall werd zevende.


Geplaatst

in

door