Kempenklassement

Kaart Geldrop

Ronde van Geldrop van kalender

Nadat eerder ook al de Grote Prijs leende is geannuleerd. Heeft ook TML Dommelstreek de organisatie van de Ronde van Geldrop noodgedwongen de wedstrijd in Geldrop van de kalender gehaald. De organisatie kreeg geen vergunning om de wedstrijd in het centrum van Geldrop op 24 april aanstaande te organiseren.

 

Het zit TML Dommelstreek niet mee met de Geldropse wielerronde. Voorheen werd de Geldropse ronde altijd verreden op Koninginnedag (30 april). Aangezien de winkels in Geldrop van de gemeente op Koninginnedag open mochten zijn, kreeg men geen toestemming meer om de wielerronde op Koninginnedag en nu voortaan op Koningsdag te organiseren.

 

TML Dommelstreek moest dus op zoek naar een andere datum voor de Geldropse wielerronde. En men koos voor de zondag welke voor Koningsdag valt. De wedstrijd is dan ook enkele jaren op deze dag georganiseerd. Tot dit jaar. Ook nu gooien de Gemeente / Winkeliers weer roet in het eten. En kreeg men opnieuw geen vergunning voor de organisatie van de Ronde van Geldrop. De Langstraat beter bekend als start / finish van de ronde wordt heringericht. De Langstraat wordt hierdoor versmald naar 5,5 meter, en men plaatst enkele verkeersremmende maatregelen.

 

Net zoals menig andere organisatie heeft ook de organisatie van de Geldropse wielerronde nog steeds last van de recessie. Het was dan ook voor hen geen optie om een alternatief parkoers te zoeken. Partijen aan het parkoers die de Geldropse ronde steunde zouden dit met een alternatief parkoers buiten het centrum niet meer doen. Zodoende was annulering van de Geldropse ronde de enige keuze.

 

Wij hopen dat de organisatie het voor elkaar krijgt om volgend jaar de Ronde van Geldrop terug op de kalender te krijgen. De wedstrijd was ondertussen één van de oudste wedstrijden in de regio. Het zou dan ook enorm jammer zijn als de Geldropse ronde na 76 edities op deze wijze voorgoed zou verdwijnen.


Geplaatst

in

, , ,

door